nahaz.ro

 

 

Caricatura este un gen (categorie) aparte al artelor vizuale, de obicei un desen, deși poate fi executată și în alte tehnici, care reprezintă o persoană sau o situație printr-o exagerare intenționată a unor trăsături sau caracteristici, în scopul satirizării, ridiculizării sau atragerii atenției.

O caricatură reușită poate avea o țintă directă și poate fi mai elocventă decât multe alte mijloace vizuale sau auditive complexe și/sau sofisticate. Caricatura de calitate esențializează într-o singură formă vizuală ceea ce nu poate fi rostit de numeroase cuvinte sau discursuri întregi.

 

 
 
 
 

 

Caricaturi A3 (30/42cm) – B3 (35/50cm)

Formatul clasic pentru o caricatura este cel A3 (30/42 cm), cu antet sau fara, in functie de fiecare comanda in parte (cadou singular sau corporate/eveniment). In acest format recomandam incadrarea a 1, maxim 2 persoane, pentru a pastra standardul de marime (un portret de dimensiunea unei palme).

 

 

Caricaturi A2 (42/60cm) – B2 (50/70cm)

Formatul B2 (50/70 cm) este cel folosit in cazul ocaziilor speciale (aniversari, cadouri de nunta, 14 februarie, 8 martie, 1 aprilie) . In acest format recomandam incadrarea a 1, pana la 5 persoane, pentru a pastra standardul de marime.

 

Caricaturi digitale

 

Caricatura digitala se refera la un desen realizat manual intr-un mediu digital (Autodesk sketchbook), cu un stylus digital, avand avantajul de a putea fi imprimate orice marime, si pe orice suport.

 

 

Lucrarea poate fi personalizata printr-un background care sa evidentieze trasaturile sau hobby-ul fiecaruia. La cerere, putem trimite o previzualizare a lucrarii, pentru a stii daca ne incadram in limitele cerintelor d-voastra.

Pentru fiecare detaliu in plus, pretul se recalculeaza in functie de complexitate.

*Atentie, lucram cu materialul clientului!